Bercinta Dengan Lelaki Yang Sudah Mempunyai Tunang

Hai admin..tolong hide profile ini

Begini cerita dia, saya belum kahwn tapi saya pernah bercinta sama 1 lelaki dalam 3tahun lebih la. Dia baik, penyayang dan pemurah.

Jarak umur kami dalam 8 tahun begitu dan kami berbeza agama. Kami berjumpa di tempat kerja itu lelaki. Start dari sana kami cycling sama-sama dan mengenal hati budi masing-masing.

Lepas itu, kami sudah makin sayang satu sama lain dan saya sayang dia sangat-sangat. Then one day, he told me everything yang dia sudah bertunang. Hati saya time tu hancur remuk. So I decided to lost contact with him.

Tapi tidak bertahan lama, kami bercontact balik dengan alasan masih sayang.

Pada awalnya, saya takut mau kasih rosak hubungan orang lagi-lagi tunang orang. Tapi, dia kasih yakin saya yang dia akan pilih saya sebab masa itu hubungan dia dengan tunang dia tidak berapa ok.

Saya bukan ambil ksempatan atas kesengsaraan orang, tapi saya tidak akan paksa kalau dia tidak kasih yakin diri saya.

Hubungan kami berterusan sampai la dia ambil keputusan untuk kahwin sama tunang dia yang kononnya “hubungan tidak bagus”.

Saya rasa frust dan macam dipermainkan, tapi, alasan dia..”Ini keputusan family, saya tak boleh buat apa-apa, lagiupun kesian family tu perempuan, dia anak pertama”

Cuba kamu bayangkan, perasaan bila dibuat mcm tu?

Time dia honeymoon dengan wife dia, saya rasa hilang arah. Saya betul-betul kecewa. Tapi, hubungan saya dan si lelaki ni tetap berterusan. Dia masih contact saya dan kami masih berjumpa macam biasa smpai la dia ada anak 1.

Dipendekkan cerita, hari demi hari, dia hilang daripada saya. Saya tidak berapa kisah biarpun saya masih sayang. Tapi setiap kali saya minta untuk lepaskan saya, dia tidak pernah jawab sehingga la kami ditakdirkan bekerja di kawasan yang sama dan dengan perasaan yang tersisa ni.

Setiap kali saya nampk dia, saya akan nangis sampai la petang, situasi ni berulang balik.

So, dari luahan saya disini, saya cuma mahu minta pendapat/cara untuk move on dengan keadaan yg sekarang.

Siapa-siapa yang mau cakap saya ini Perempuan Su*tutttt ka, apa ka..Up to you..Tiada org sempurna dalam soal hati

Terima Kasih

Hantar Luahan / Kisah Rumah Tangga anda, TANPA mendedahkan identiti pengadu : http://www.krtborneo.com/hantar-artikel/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *