Kenal Menerusi WeChat, Sehinggalah Kami Berkahwin, Saya Pregnant 5 Bulan Sudah Sekarang

Hi admin. Saya mau meluah ba ni. Saya dulu kenal ni kawan lelaki saya tahun 2013 di wechat ja. People nearby lagi tu. Hahaha zaman wechat lagi gia dulu. Selalu kami berbalas-balas komen di moment. Pastu tidak lama saya tidak aktif sudah main wechat, selalu uninstal, install balik, macam tu la. Last-last dia minta pesbuk saya. Saya bagi la. Terus dia add ni. Sana lagi la pesbuk kami berchat-chat hari-hari.

Sampai la dia minta no.wasap sy. Itu pun saya tak pikir dua kali lagi. Terus bagi. Sebab saya suka chat sama dia. Naa di sana la mula kami chat hari-hari, tidak sedar kami banyak persamaan, terus jadi rapat. Bertukar-tukar gambar lagi. Ohh ya, kami berjauh, sebab saya sambung study di Perak. Dia kerja di KK. Yang people nearby pun terjumpa masa saya balik kampung.

Dia mau bawa jumpa kunun, tapi saya bilang saya sinii seberang. Lagipun saya belum sedia mau jumpa. Macam malu-malu lagi kunun. Tidak prnah pun kami bertelepon. Selalu main voice2 seja di wasap. Haha

Pastu tahun 2014, yang awal-awal tahun dia meluah la sama saya. Dia jatuh sinta kununnn. Edeii malu-malu lagi saya time tu. Saya pun balas la yang saya pun ada hati sama dia. Tapi tak la saya terus terima jadi kapol dia.. hahaa jual mahal juga.

Lama-lama tak sedar kami macam kapel sudah. Hari-hari chat. Terus dia bawa kapel lagi ,saya terus kasi ya seja . Hahahaa berbunga-bunga hati masa tu.

Dia bawa jumpa, tapi saya bilang hujung taun la. Maka dalam hati, saya gumuk ba. Malu mau jumpa dia kaka. Tunggu kukurus sikit baru yakin. Tapi sampai la hjung tahun, tidak juga jumpa-jumpa. Sebab saya yang tangguh-tangguh, tahun baru 2015 pun dia bawa jumpa. Tapi sama juga saya bilang tangah tahun la. Hahaa

Tiba la tangah tahun 2015, yang Kaamatan. Saya balik kampung, ada cuti. Ngam-ngam 31hb Mei hari keluarga saya. Dia bawa jumpa lagi, dia bilang ada kaamatan juga di kampung dia. Saya pun ya seja.

Petang dia minta saya tunggu sana bustop, terus dia datang guna kereta dia. Dupdapdupdap jantung saya. Hahaha entah knapa. Takut saya mau jumpa masa tu. Tapi memberani saja kan. Terus dia kasi turun tu cermin kereta dia yang hitam. Ok, dia pun pakai spek mata hitam kunun. Saya masuk dalam kereta. Ketawa-ketawa kami sebab malu-malu. Doi punya merah muka saya masa tu. Berabis nogi dia pergi tingu-tingu muka saya. Malu-malu kami bercerita sepanjang jalan. Sampai la kami sampai di kampung dia. Kaamatan dia bilang, hari keluarga dia pula. Semua pakai baju merah. Ngam-ngam saya pun pakai baju merah. Sana la dia kasi kenal-kenal sama keluarga dia. Kami dua ni pura-pura kunun macam sudah kenal lama. Padahal 1st time jumpa. Sama-sama la kami makan , cerita2, enjoy2 aktiviti dorg. Sampai yang mau galap-galap sudah, saya kana tarik oleh kakak dia. Bawa menari. Odoi saya bilang. Malu ba. Hahaha tapi termanari juga sekijap la.

Lepas tu mau balik sudah, dia hantar pulang. Tapi seblum tu, kami singgah lagi d kadai makan. Makan tomyam, pastu jalan lagi sekijap di taman. Di sana la tu, dia meluah balik. Terus dia peluk saya. Saya boleh rasa ikhlas betul dia ni. Hahaa terus kami balik la.

Sepanjang kami kapel, ada juga la dugaan-dugaan dia. Kami berjauhan, terus kedapatan dia chat sama ex dia di wasap. Macam mana saya tau? Saya guna wasap web tu.

Ex dia tu pun sudah ada anak 1, tu perempuan berabis meluah yang dia kawin pun terpaksa sebab telanjur sama bf dia. Dia bilang kami kawin main-main saja ni, mau jumpa la, . Doi. Ada ka kawin main-main, mau menagih simpati la tu.. tpi sabar ja la, saya kasi maaf, memang kami bergaduh la. Huhu, pastu ada lagi kedua, masa saya balik cuti. Kami bjumpa. Saya tengok hp dia sekejap, terus ada chat wechat masuk. Sakit hati saya . Saya tengok gambar perempuan, nama dia, ex dia juga.tapi yang lain lagi.

Tu perempuan bilang, saya di ruma sudah ni. Aik saya bilang, saya tanya la bf saya. Kamu berjumpa ka tadi. Teda dia bilang, kunun tu perempuan chat mau minta emel sama passwod dia dlu. Pui macam saya mau percaya. Terus kami bergaduh lagi sampai saya nangis-nangis tak mau tingu muka dia. Berabis lagi dia merayu minta maaf, dia janji tak buat lagi. Ok saya kasi maaf. Saya bagi dia peluang lagi. Kalau buat lagi 1kali, teda harapan suda.

Tpi saya tak dapat lupa suda tu apa dia buat. Selama kami berjauhan, tak pernah saya pigi chat-chat ex , layan-layan lelaki lain. Sukur la dapat saya yang setia ni…

Sampai la kami tunang tahun 2016, kawin 2017. Saya pregnant 5bulan sudah sekarang. Selama kami sama-sama sampai sekarang, belum lagi dia buat hal. Bahagia la kami. Takut-takut saya ada yang menyondol kami punya rumahtangga. Banyak saya pikir, nanti lepas beranak, mau berpantang, mesti ada lagi hal si laki buat. Huhuu, harap-harap teda la sebab kami bahagia sudah ini. Saya bacabaca cerita di KRTB ni pun, terbawa-bawa suda. Sampai kuat jeles kalau laki saya lepak-lepak sama kawan dia. Hihihh

Bahh itu sja la kisah hidup saya. Hahahaaa doa yang baik-baik saja..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *